Proludic, 30 jaar ervaring

Proludic is een belangrijke speler op het gebied van openbare recreatieve voorzieningen in de openlucht sinds 1988.
Proludic, 1e Franse fabrikant, internationale leader, zet al zijn ervaring in om u optimale oplossingen te bieden in termen van productkeuze, materiaalkeuzen en budget.

Een actief innovatiebeleid

De interne afdeling Research & development van Proludic is zowel vindingrijk als innovatief en hoogpresterend.

Onze ervaren designers hebben alles in huis om  creatieve en technische oplossingen aan te kunnen dragen. Ze hebben aandacht voor de esthetische, dimensionale, functionele en ergonomische aspecten van de speeltoestellen en houden rekening met een vastgesteld industrieel en economisch kader.

Conformiteit van de speeltoestellen met de normen EN 1176

Al onze speeltoestellen worden gecontroleerd en getest door een onafhankelijk laboratorium, TÜV, dat een certificaat afgeeft dat deze voldoen aan de Europese normen (EN 1176 ).

Onderscheiden ontwerp

Proludic heeft vele belangrijke designprijzen op internationaal niveau gewonnen.

Deze onderscheidingen benadrukken onze eisen op het gebied van innovatie voor zowel het esthetische en het functionele aspect van onze producten als voor de inrichting van onze speelterreinen.

Productie, een beheerste expertise

Het productieproces omvat meerdere controlestadia, waarin de kwaliteit van de producten wordt gecontroleerd en wordt gegarandeerd dat wij ons aan onze beloften houden. Naast conformiteitscontrole met visuele en dimensionale tests, wordt er controle verricht op de bewerkingen tijdens en na de productiefase.

Deze autonomie en expertise staan garant voor efficiency en kwaliteit in een omgeving waarin de veiligheid van de speeltoestellen en de kinderen essentieel is.

Materialen getest van het ontwerp tot de productie

In het ontwerpstadium worden de materialen onderworpen aan belastingtests, slijtagetests en weerstandstests tegen UV-straling.

Het productieproces omvat meerdere controlestadia, waarin de kwaliteit van de producten wordt gecontroleerd en wordt gegarandeerd dat wij ons aan onze beloften houden. Naast conformiteitscontrole met visuele en dimensionale tests, wordt er controle verricht op de bewerkingen tijdens en na de productiefase.

Globale expertise

Proludic biedt een complete dienstverlening aan: uitvoering van veiligheidsvloeren, installatie, klantenservice, onderhoud en groot onderhoud.
Proludic biedt haar diensten aan in heel Nederland.

Tot 25 jaar garantie

Een duurzaam milieubeleid

Het milieubeleid van Proludic is een essentieel onderdeel van de bedrijfscultuur en werd in 2006 erkend en gevalideerd door de ISO 14001-certificering.

Un jeu Proludic vous apporte la garantie :
. gebruik van hout uit ecologisch beheerde bossen. Proludic bezit sinds 2015 het PEFC-label.
. productie op basis van 100% recyclebare materialen.
. productie met een minimum aan VOC-uitstoot (vluchtige organische componenten).
. optimaal afvalbeheer op de productiesite en bij de aanleg van speelterreinen.
. optimale verpakking voor rationalisering van de transportkosten en bestrijding van vervuiling.
. de inzet van de hele onderneming voor duurzame ontwikkeling.